Kategóriák
Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


V-TAC süllyeszthető mennyezeti mozgásérzékelő 360° override funkcióval - 1356

Elérhetőség
   Raktáron
V-TAC süllyeszthető mennyezeti mozgásérzékelő 360° override funkcióval - 1356
 • V-TAC süllyeszthető mennyezeti mozgásérzékelő 360° override funkcióval - 1356
 • V-TAC süllyeszthető mennyezeti mozgásérzékelő 360° override funkcióval - 1356

Maximális vízszintes működési szöge: 360°
Maximális függőleges működési szöge: 60°
A világítás ideje 10 mp és 15 perc között beállítható.
Beállítható a környezeti megvilágítás olyan szintje, amelynél a berendezés üzemel.
Maximális terhelhetősége 1200W, induktív terhelés esetén max 300 Watt.

A mozgásérzékelők működése
A mozgásérzékelő feladata a hozzákapcsolt világító berendezések automatikus be- illetve kikapcsolása. A mozgásérzékelő pénzt takaríthat meg azáltal, hogy csak szükség esetén kapcsolja be a világítást.

Manuális  „override” (szenzor inaktiválási) funkcióval:
1. A kapcsoló 3 másodpercen belüli ki,- és bekapcsolásával a mozgásérzékelő inaktíválható. Így a hálózatba kötött fényforrás úgy használható, mintha mozgásérzékelő nem lenne az áramkörben. A funkció használatához bizonyosodjon meg arról, hogy az automata mód bekapcsolt állapotban legyen.
2. Az érzékelő aktiválásához kapcsolja be a fényforrást, majd kapcsolja ki 20 mp-ig és ismét vissza.


Az érzékelő akkor a leghatékonyabb, amikor a világítóberendezés működését kiváltó objektum az érzékelő látásterében keresztirányba mozog, míg kevésbé hatékony, amikor az objektum az érzékelő felé közeledik.

A mozgásérzékelő fel van szerelve két forgó szabályzóval, melyek a következő paraméterek szabályozását teszik lehetővé:

Működés ideje (TIME)
Lehetővé teszi annak az időintervallumnak a meghatározását, melyben a világítóberendezés működni fog, az érzékelő aktivizálódása után.
A külső megvilágítás erősségi szintje (LUX)
Mely szint alatt az érzékelő aktiválhatja a hozzá kapcsolt világítóberendezést. A külső fényerősség szintjét a forgó szabályozó teljes balra csavarásával állítjuk éjszakai helyzetbe (éjszakai), a világítóberendezés csak sötétben kapcsolódik be, míg a forgó teljes jobbra fordítása (nappali) - azt okozza, hogy külső megvilágításkor is bekapcsolódik a világítóberendezés.

A mozgásérzékelő működésében előforduló zavarok lehetséges okai

A mozgásérzékelő közelében működő ventilátorok, égéstermékeket vagy szárítóhelyiségek levegőjét elvezető csatornák okozhatják az érzékelő aktivizálódását.
A mozgásérzékelő hatósugarában elhaladó gépjárművek is okozhatják az érzékelő aktivizálódását.
A mozgásérzékelő közelében lévő fák és bokrok, a hőmérséklet váratlan változásai, széllökések is okozhatják időnként az érzékelő aktivizálódását.
A mozgásérzékelő kiálló tetőtér alá, vagy fák alá történő szerelése okozhatja azt, hogy a világítóberendezés nappal is kigyullad (annak ellenére, hogy az érzékelő beállítása megfelelően lett elvégezve).
Amennyiben a világítóberendezés nem működik, (nem világít), akkor elsősorban azt kell ellenőrizni, hogy nem hibásodott-e meg az izzólámpa, továbbá, hogy az elektromos áramkör rendben van-e, valamint, hogy van-e elektromos tápforrás.
Amennyiben a világítóberendezés nem megfelelően működik, annak ellenére, hogy minden megfelelően van bekötve, akkor valószínűleg az érzékelő hatáskörzete nem megfelelően került beállítására, vagy az érzékelő meghibásodott.
Amennyiben az érzékelő és a környezet hőmérséklet különbsége kicsi, (például nyáron), akkor az érzékelő úgy reagálhat, hogy hatótávolsága csökken például 12 méterről 10 méterre.
Az érzékelő körzetében működő erős elektromágneses zavarok, (mint például 4 kV-nál nagyobb sztatikus elektromosság, 3 V/m-nél nagyobb erősségű nagyfrekvenciájú elektromágneses mező, vagy 1 kV-nál nagyobb nagyfrekvenciás feszültség) okozhatják a világítóberendezés véletlenszerű bekapcsolódását.

 • Gyártó
  V-TAC
  Szállítási idő
  RAKTÁRRÓL AZONNAL
  Gyártói cikkszám
  1356
  Raktárkészlet
  raktáron
  Cikkszám
  MK3S1O2P39
  A vásárlás után járó pontok
  76 Ft